20. martie 2015 · Write a comment · Categorii: Boli, cancer · Etichete: ,

large_article_im85_Happy_ManMănănci destul de bine în marea parte a timpului și ai antrenamente fizice regulate deobicei. Dar dacă ești ca majoritatea bărbaților, o programare la doctor nu este pe lista ta de priorități. Acest lucru este foarte rău în caz că apar mici simptome ale cancerului. 

Una dintre cele mai bune metode de combatere a bolii este de a o depista în stadiile incipiente, atunci când este cea mai tratabilă. Problema este că semnalele de avertizare cu privință la un posibil cancer sunt foarte vagi.

Aruncați o privire la aceste 15 semne și simptome. Unele sunt mai strâns legate decât altele de cancer, dar este bine să le cunoaștem pe toate – chiar să vorbiți cu un doctor despre ele.

1. Probleme la urinare.

Mulți bărbați au unele probleme cu urinarea (micționarea) pe măsură ce înaintează în vârstă.

  • nevoia de a urina mai des, mai ales pe timp de noapte
  • scurgeri, sau apar nevoi urgente de a urina din senin
  • procesul de urinare începe greu, sau este slab

O glandă mărită a prostatei, de obicei, este cea vinovată pentru aceste simptome, dar la fel poate fi și cancerul de prostată.

Consultați medicul pentru a verifica cauza problemei.

2. Modificări ale testiculelor.

Dacă observați un nodul sau orice altă modificare la testicule, nu întârziați să apelați la un doctor. Spre deosebire de cancerul de prostată, care crește încet, cancerul testicular poate decola peste noapte. Medicul dumneavoastră va căuta orice probleme cu un examen fizic, teste de sânge și o ecografie la scrot.

3. Sânge în urină sau în scaun.

Acestea pot fi primele semne ale cancerului de vezică urinară, rinichi sau colon. Este o idee bună de a vă consulta medicul pentru orice sângerarea anormală, chiar dacă nu aveți alte simptome. Deși aveți mai multe șanse de a avea o altă problemă și nu cancer, cum ar fi hemoroizi sau infecție urinară, este important de a găsi și trata cauza.

4. Modificări ale pielii.

Atunci când observați o schimbare în mărimea, forma sau culoarea unui semn sau alt loc de pe piele, consultați medicul cât mai repede posibil. Pete care apar noi pe piele sau își schimbă forma, culoarea, sunt primele semne pentru cancerul de piele. Veți avea nevoie de un examen și probabil o biopsie, ceea ce înseamnă că medicii recoltează o bucată mică de țesut pentru testare.

5. Modificări în ganglionii limfatici.

Umflarea ganglionilor limfatici (mici glande în formă de fasole în gât, axile și în alte zone ale corpului) de multe ori semnalează că ceva se întâmplă în corpul tău. De obicei, ganglionii reacționează la răceli sau infecții ale gâtului, dar anumite tipuri de cancer pot să-i influențeze de asemenea. Un control este necesar dacă ganglionii nu își revin la normal între 2 și 4 săptămâni.

6. Probleme la înghițire.

Unii oameni au probleme de înghițire din când în când. Dar dacă problemele nu dispar și în același timp pierzi din greutate sau vomiți, un medic va trebui să îți verifice stomacul sau gâtul pentru urme de cancer. Va începe cu un examen la gât și raze-X cu bariu (substanță de contrast). În timpul unui test de bariu, vei bea un lichid special, care va scoate în evidență la examenul de raze-X, stomacul și/sau gâtul.

7. Aciditate gastrică.

Poți experimenta arsuri la stomac de cele mai multe ori când ai schimbări în dieta ta, obiceiuri de consum sau nivelul de stres a crescut în ultima vreme. În cazul în care simptomele nu dispar în câteva zile, un consult la un medic este necesar. Arsurile la stomac care nu dispar sau se agravează ar putae însemna cancer la stomac sau la gât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *