ShareCast News susţine că – Destiny Pharma a primit aprobare de la autoritatea SUA de reglementare a medicamentelor pentru candidatul clinic principal.

Clorura de Exeporfinium (XF-73 sau C44H50Cl2N6O2) a primit undă verde din partea Administraţiei de Alimente şi Medicamente pentru dezvoltarea sa ca măsură de prevenire a infecţiilor post-chirurgicale precum cea cu MRSA (stafilococ auriu meticilino-rezistent).

medicament pentru MRSA

Sursă foto: Destiny Pharma

Grăbirea se aplică de obicei pentru a accelera dezvoltarea de medicamente care au potenţial de tratare a unor boli grave şi care au avantaje semnifivative comparative cu tratamentele existente.

Neil Clark, director executiv la Destiny Pharma, a spus: „Aceasta reprezintă o recunoaştere a potenţialului pentru astfel de medicamente şi nevoia pentru o prevenire eficientă pentru infecţiile post-chirurgicale cu stafilococ, cum ar fi MRSA, ce poate să rezulte în complicaţii semnificative pentru pacienţi şi costuri ridicate pentru spitale.”

MRSA este printre din cele mai proeminente superbacterii din lume şi a apărut pe lista OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) de anul trecut cu cele mai periculoase superbacterii.

XF-73 s-a arătat că ucide bacteria foarte rapid şi astfel are potenţial ca fiind un tratament eficient pentru infecţiile bacteriene şi superbacteriile ca MRSA la pacienţii din spital.

„După analizele datelor publicate, sunt aproximativ 40 de milioane de operaţii anual, doar în SUA, unde pacientul este cu risc de infecţie post-chirurgicală. Noi suntem nerăbdători să continuăm dezvoltarea clinică a XF-73 care rămâne în plan şi aşteptăm datele Fazei II în 2019,” a spus Clark.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *