27. aprilie 2015 · Write a comment · Categorii: Alzheimer · Etichete:

Man-Talking-to-Doctor  Diagnosticarea bolii Alzheimer este crucială pentru pacienți, dar mulți dintre ei sunt privați de aceste informații potrivit unui nou studiu. Asociația Alzheimer a constat că doar 45% din persoanele cu boala Alzheimer li s-a spus ce diagnostic au de către medicul lor. 

Aceste rate de informare îngrijorător de scăzute asupra bolii Alzheimer, amintesc de ratele la care era diagnosticat corect cancerul în anii 1950 – 1960, când chiar și cuvântul „cancer” era tabu„, spune Beth Kallmyer, vice-președinte al Asociației Alzheimer.

Asociația Alzheimer esteimează că 5,3 milioane de americani au boala Alzheimer, inclusiv 5,1 milioane de persoane cu vârsta de la 65 de ani în sus. Ei cred că acest număr va crește la un total de 13,8 milioane până în 2050.

Boala Alzheimer este o tulburare neurodegenerativă, în care celulele creierului mor progresiv în timp, caracterizată printr-un declin cognitiv până când persoana este grav afectată.

Potrivit raportului, persoanele cu Alzheimer sau îngrijitorii lor au raportat că diagnosticul este dat de cele mai multe ori abia când boala se află într-un stadiu destul de avansat. Primirea unui diagnostic mai târziu în cursul bolii poate compromite capacitatea unui pacient de a-și planifica viitorul rămas, din punct de vedere financiar și diferite obiective în viață.

Este extrem de important să respectăm autonomia oamenilor, să le permitem să ia propriile decizii și să recunoaștem că persoanele cu Alzheimer au tot dreptul să aibe discuții sincere cu medicul lor„, spune Kallmyer.

Un motiv comun pentru această lipsă de dezvăluire, spun furnizorii de servicii medicale, este teama de a nu provoca un stres emoțional pacientului. În ciuda acestui fapt, raportul arată că alte studii ce au explorat această problemă, au găsit că puțini dintre pacienții ce cunosc adevărul despre condiția lor au devenit depresivi sau au experimentat alte probleme emoționale pe termen lung după primirea diagnosticului.

O amenințare triplă, ca nici o altă boală

Pe baza principiilor eticii medicale, există un acord larg răspândit printre specialiștii din domeniul sănătății că oamenii au dreptul să știe și să înțeleagă diagnosticul lor, inclusiv boala Alzheimer„, a declarat Dr. William Klunk, catedră a Asociației Medicale Alzheimer.

În plus, față ratele scăzute în care paciențiilor le este adus la cunoștiință condiția lor, raportul detaliază de asemenea impactul mortalității și impactul economic al acestei boli. Kallmyer explică de ce această boală este o asa problemă:

Alzheimer este o amenințare triplă, spre deosebire de orice altă boală – cu creșterea prevalenței, lipsa de tratament eficient și a costurilor enorme. Cercetări promițătoare sunt pregătite să pornească, dar este o nevoie urgentă de accelerare a fondurilor federale pentru a găsi opțiuni de tratament care să împiedice în mod eficient și să trateze boala Alzheimer.

Din 2000 până în 2013, decesele datorate bolii Alzheimer au crescut cu 71%, spre deosebire de o scădere a deceselor cauzate de alte boli grave, cum ar fi bolile de inimă și accident vascular cerebral. Boala Alzheimer este a șasea cauză de deces în SUA și a cincea principală în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *