An elderly man makes his way down Primrose Hill in London as the sun sets November 12. As the approaching Winter shortens daylight in Britain, many were out in the park making the most of the remaining daylight on a crisp and clear day. BRITAIN WEATHER - RTR8L5M

  Un mic studiu clinic de 10 pacienți cu boala Alzheimer în stadiu incipient a arătat că pierderea de memorie și tulburările cognitive pot fi inversate.

Nu numai că au apărut îmbunătățiri, dar unii pacienți au revenit la locul de muncă, și-au recâștigat capacitatea de a vorbi limbi diferite, și au arătat o creștere a volumului de țesut cerebral după doar câteva luni.

„Toți acești pacienți au avut fie afecțiuni cognitive moderate, tulburări cognitive subiective, sau au fost diagnosticați cu boala Alzheimer înainte de a începe programul”, spune un membru al echipei de cercetare, Dale Bredesen de la Universitatea din California, Los Angeles. „ Testele următoare au arătat că unii dintre pacienți au evoluat de la o stare abnormală la una normală. ”

Studiul a investigat efectele unui nou tip de tratament personalizat pe abilitățile cognitive a 10 pacienți care s-au confruntat cu un declin legat de înaintarea în vârstă.

Tratamentul – numit intensificarea metabolică pentru neurodegenerare sau MEND *metabolic enhancement for neurodegeneration* – se bazează pe 36 de factori, inclusiv schimbări în dietă, exerciții fizice și obiceiuri de dormit, plus integrarea anumitor medicamente, vitamine și terapii de stimulare a creierului în rutina lor regulată.

Aceste modificări ale stilului de viață și tratamente, au fost susținute timp de la 5 la 24 de luni, iar echipa de la UCLA și Institutul Buck pentru Cercetarea Îmbătrânirii din California raportează că mulți dintre pacienți au arătat îmbunătățiri reale, palpabile.

Conform cercetătorilor, aceasta este primul studiu care să arate în mod obiectiv că pierderea de memorie la pacienți poate fi inversată.

În publicarea rezultatelor făcută în jurnalul Aging, echipa nu a intrat în mai multe detalii cu privire la modul în care funcționează MEND, probabil pentru că fiecare tratament implică o combinație complexă de factori care a fost concepută pentru a trata fiecare individ în parte, la fel cum și boala Alzheimer pare a avea o versiune diferită pentru fiecare persoană.

Dar ei menționează ceva, toți în afară de o persoană dintre pacienți au ceva în comun – ei prezintă un risc genetic de a avea boala Alzheimer, transportă cel puțin o copie a alelei APOE4. Cinci dintre pacienți transportă două copii ale APOE4, care le crește riscul de 10 până la 12 ori riscul de a dezvolta boala, explică echipa.

Acest lucru înseamnă că ar putea exista unele beneficii în efectuarea unor teste în depistarea acestui risc genetic, pentru ca pacienții să fie capabili să facă ceva pentru a bloca progresia bolii. Aproximativ 65% din cazurile de Alzheimer din SUA implciă alelei APOE4.

Cercetătorii au raportat că până la sfârșitul tratamentului lor, majoritatea dintre cei 10 pacienți au revenit la capacitățile lor normale cognitive.

După cât de incredibile sunt aceste rezultate, există un lucru de care trebuie ținut cont. Se pare că tratamentul trebuie continuat pentru a se asigura că îmbunătățirile sunt susținute. Unul dintre pacienți a experimentat un declin rapid când a oprit tratamentul după trei luni de la începerea lui.

Echipa a mai spus că atâta timp cât pacienții au menținut tratamentul, îmbunătățirile lor au fost susținute dar nu este clar cât va dura acest lucru. Ei au monitorizat până în prezent cei 10 pacienți timp de 4 ani.

Cercetătorii nu au publicat încă o analiză cuprinzătoare din care să rezulte de ce tratamentul lor pare să funcționeze atât de bine, dar Bredesen spune că, cheia succesului său este faptul că tratamentul se adresează la mai mulți factori ce joacă un rol în progresia Alzheimer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *