download O echipă de chimiști de la Universitatea din Oklahoma a dezvoltat o nouă formulare de antibiotic pentru a lupta împotriva infecției, uneori mortale, cauzate de stafilococul auriu rezistent la meticilină S. aureus sau MRSA și alte bacterii infecțioase rezistente la antibiotice. Noul medicament pentru a trata MRSA combină antibiotice tradiționale aprobate de Food and Drug Administration, cum ar fi meticilina, cu polimerul BPEI.

Charles Rice, investigatorul principal și profesor în cadrul Departamentului de Chimie și Biochimie la Colegiul din Oklahoma de Arte și Stiință, împreună cu membrii echipei Robert Cichewicz și Daniel Glatzhofer, ambii profesori de chimie la același colegiu, au fost în măsură să îmbunătățească medicamente mai vechi din familia penicilinei prin combinarea lor cu BPEI. În timp ce această nouă formulare necesită aprobarea FDA, abordarea reface eficacitatea la antibiotice depășite.

„Utilizarea acestor antibiotice ca primă linie de apărare pentru a ucide MRSA sau alte bacterii infecțioase va îmbunătății rezultatele pacientului și vor reduce dificultatea financiară”, a spus Rice. „Descoperirea din laboratorul nostru a făcut posibilă crearea unui antibiotic eficient care poate reduce costurile de spitalzare costisitoare.”

Rice lucra în laboratorul său când a descoperit o cale de a neutraliza bacteria MRSA, astfel încât aceasta să nu mai fie rezistentă la meticilină. Această metodă poate fi utilizată pentru a neutraliza și alte bacterii infecțioase. Beneficiul acestor experimente este că orice număr de medicamente de tipul penicilinei, combinate cu PBEI sau polimeri aferenți, ar putea crea o nouă linie de medicamente pentru tratarea bolilor infecțioase și ar schimba modul în care MRSA sau alte bacterii infecțioase sunt tratate.

Centrul de control al bolilor (CDC) consideră că MRSA este o amenințare gravă la adresa sănătății umane. MRSA a infectat 80.500 de oameni în 2011 și aproape unul din șapte cazuri, a dus la deces. Atunci când coloniile MRSA invadează țesuturile gazdă, eliberează toxine care produc leziuni tisulare ce duc la morbiditatea pacientului. Până în prezent, antibioticele mai costisitoare și extrem de toxice (ce se folosesc în ultimă instanță) au fost folosite pentru tratarea MRSA. Noua linie de medicamente combinate, dezvoltate la Universitatea Oklahoma de către Rice și echia sa, au potențialul de a schimba modul în care pacienții cu MRSA sunt tratați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *