23. ianuarie 2015 · Write a comment · Categorii: Alzheimer · Etichete:

spray nazalBoala Alzheimer continuă să fie o epidemie in crestere in America. De fapt, Asociatia Alzheimer raportează că apare un nou caz de Alzheimer la fiecare 67 secunde. O soluție spray nazal este în curs de dezvoltate, care este menită a ajuta oamenii cu această problemă.

Acest spray nazal care nu a fost de fapt dezvoltat pentru persoanele cu Alzheimer prezintă premize promițătoare în tratarea acestei boli.  Acesta este, de fapt deja în uz ca un spray nazal cu insulină, dar unii cercetători de la Wake Forest Baptist Medical Center din Winston-Salem, NC, au descoperit că pare a fi ajuta de asemenea pacientii cu Alzheimer.

Clinica Mayo menționează că, atunci când există probleme cu nivelul de insulină, ar putea contribui cu ușurință la problemele cu confuzie, anxietate, dificultăți vizuale, și palpitații. Clinica de asemenea menționează că nereguli în nivelurile de insulină ar putea fi în primul rând unul dintre factorii care cauzează boala Alzheimer.

Într-un studiu de cercetare, au fost aleși 60 de adulți, diagnosticați cu oricare insuficiență renală ușoară cognitivă (MCI), sau care au fost în stadiile timpurii sau moderate ale bolii Alzheimer.Pentru unii s-au dat aproximativ 20 UI de insulină în formă de spray nazal, iar unii au primit un placebo. După ce au primit dozele menționate, timp de 21 zile, cei care au fost tratați cu spraray nazal cu insulină au prezentat „o îmbunătățire majoră” în capacitatea lor de a reține și memorare a noi informații.

Boala Alzheimer rezultă din faptul că anumite părți ale creierului nu utilizează zahăr în mod corespunzător. Acesta este motivul pentru că sprayul cu insulină ajută spune dr Aggarwal, neurolog cognitiv la Centrul Medical Universitar Rush.

Deși studiul a fost realizat la o scară mică, a dezvăluit, de asemenea, o informațiecu cu privire la gena APOE-e4, o genă specifică care est e responsabilă ca unii oameni sa fie mai mai predispuși de a obține Alzheimer. Pentru cei care au luat doza mai mare de spray nazal, si care au avut gena, cercetarea a arătat că au avut rezultatele  de memorie mai bună decât ceilalții care au primit doze mai mici sau placebo.

Sprayul nazal cu insulină utilizat în cadrul studiului a fost o insulină specifică,cu efect de durată mai lungă decât insulina tradițională. Subiecții studiului n-au cunoscut aproape nici un efect secundar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *