Breast-cancer-facts-abnormal-cells  Un studiu a constatat că formiatul de sodiu ar putea face ca medicamentele pe bază de fier să fie de 50 de ori mai eficiente împotriva celulelor canceroase. 

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, au combinat compusul chimic cu un alt compus de fier numit ruteniu (JS07). Singur, medicamentul exploatează puntele slabe ale celulelor canceroase și le întrerupe generarea de energie. În combinație cu formiatul de sodiu (E-237), cercetătorii au descoperit că a fost mult mai eficace.

Frecvent folosit ca un conservant în alimente cum ar fi sucul de fructe sau legumele conservate, E-237 este derivat din acidul formic, frecvent întâlnit în organisme cum ar fi urzici și furnici. În concentrații mari, poate acționa ca un diuretic, dar nu au fost descoperite efecte secundare în concentrațiile normale.

Urzicile au o lungă istorie de uz medicinal. Europenii medievali le foloseau pentru a scăpa corpul de excesul de apă și pentru a calma durerile articulare. Astăzi, oamenii încă le folosesc în tratamentul problemelor urinare, infecții ale tractului urinar, dureri, febră și mușcături de insecte.

JS07, însăși, este capabilă să închidă celulele canceroase, dar atunci când este utilizat în combinație cu formiatul de sodiu, această capacitate crește în mod semnificativ„, spune cercetătorul Prof. Peter Sadler. „Ca urmare, sunt necesare doze mai mici pentru a viza celulele canceroase – reducând astfel toxicitatea medicamentelor și potențiale efecte secundare.

După ce au dezvoltat o metodă cu care să lege E-237 cu JS07, cercetătorii au descoperit că noua formă a medicamentului se comportă ca un catalizator când interacționează cu mecanismul de producere a energiei al celulele canceroase. Prin perturbarea acestui mecanism, medicamentul determină ca procesele vitale ale celulelor cancerigene să înceteze.

Combinația de medicamente și substanțe chimice este puternică și eficientă

Celulele canceroase necesită un echilibru complex de procese pentru a supraviețui„, explică Prof. Sadler. „Când acest echilibru este perturbat, celula nu este în măsură să funcționeze din cauza unei game de eșecuri în procesele sale și în cele din urmă devine inactivă. Forma puternică de JS07 s-a dovedit ca fiind foarte eficientă când a fost testată pe celule de cancer ovarian.

Această nouă formă de tratament este eficient, precum și puternic. Prof. Sadler descrie modul în care moleculele de JS07 pot fi reutilizate cu o sursă proaspătă de E-237 după ce au interacționat cu mecanismul de generare de energie a unei celule canceroase:

Când forma puternică de JS07 interacționează cu mecanismul de generare de energie al celulelor, formiatul de sodiu este utilizat în proces, dar JS07 în sine, este încă viabil pentru a fi utilizat din nou. Când intră în contact cu o sursă proaspătă de formiat de sodiu, JS07 devine din nou puternic, făcând aceasta un potețianl tratament foarte eficient.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *