adcetris 50mg box 0001

adcetris 50mg box 0001

Un medicament relativ nou arată promițător în tratarea pacienților cu limfom Hodgkin, o persoană din California de Sud relatează.

Acum câțiva ani, medicii de la City of Hope au crezut că Lowell Winer ar putea să piardă lupta cu limfomul Hodgkin. Din 2006 până în 2010, el a suferit runde continue de chimioterapie și două transplanturi de celule stem.

De fiecare dată, a intrat în remisie și apoi cancerul a revenit.

„S-a făcut bine pentru aproximativ un an, dar cancerul a recidivat”, a spus Dr. Auayporn Nademanee. „Limfomul s-a întors, acest lucru nu este obișnuit”.

Când situația a luat o întorsătură sumbră, medicul ce îl trata pe Winer i-a recomandat un studiu clinic cu medicație ce conținea vedotin brentuximab, ce se comercializează cu numele Adcetris.

Este primul tratament care urmează să fie aprobat de FDA în tratarea limfomului Hodgkin în ultimii 20 până la 30 de ani, în conformitate cu Dr. Robert Chen.

Medicamentul este un agent ce omoară celulele cancerigene, el vizează o proteină specifică de pe suprafața celulelor canceroase, a spus Chen. Efectele secundare sunt semnificativ mai puțin severe decât chimioterapia tradițională, de exemplu nu apar pierderi de păr sau grețuri.

La cinci ani de la începutul studiului, cercetătorii nu au găsit nici o dovadă de cancer în 34 din 102 pacienți. 38% dintre ei au rămas în remisie.

Până în această zi, în vârstă de 45 de ani, Lowell este liber de cancer.

Lowell a părăsit locul de muncă ce îl avea (creator de aplicații mobile) pentru a studia un master în psihoterapie. El vrea să inspire alți pacienți să continue lupta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *