INDIANAPOLIS, Indiana – Cel mai mare studiu pe pacienţii de la pediatrie cu boala Crohn vor deschide calea pentru cum aceşti pacienţi tineri sunt trataţi de îndată ce sunt diagnosticaţi.

Lucrarea inovatoare este rezultatul „Studiului Stratificării Riscului” al Fundaţiei Colita şi Crohn. A implicat mai bine de 900 de pacienţi de la pediatrie pe parcursul a 3 ani.

Cercetarea e compusă din 25 de instituţii din SUA, inclusiv Spitalul de Copii Riley. Lauren Pitts de la Fishers a fost parte a  studiului. Şi fratele ei are boala.

„Dacă mănânc ceva greşit, apare o durere usturătoare, care doare foarte tare şi cauzează strigăte şi plâns şi uneori nu mă pot mişca,” a spus Lauren.

Crohn este o boală cronică inflamatorie a intestinului care afectează mucoasa tractului digestiv. Mulţi pacienţi dezvoltă alte afecţiuni care necesită vizite multiple la spital sau operaţie. Dar acum există speranţă. Un nou studiu a ajutat cercetătorii să identifice metode de a asigura o hartă de drum în îngrijirea pacientului, imediat ce ei sunt diagnosticaţi.

„Am putut să identificăm nişte markeri genetici şi de sânge care previzionau complicaţiile bolii Crohn. În plus, noi am mai identificat nişte medicamente care ar putea preveni progresul bolii Crohn dacă încep din timp.”

Familia Pitts a zis că acest fapt este un schimbător de joc care înlătură testele şi tratamentul eronat.

„Acei părinţi au o anume idee la ce se întâmplă cu copilul lor sau la ce să se aştepte pentru că înainte noi nu aveam vreo idee dacă medicamentul va funcţiona sau nu, sau ce se va întâmpla pe parcurs,” a spus Toya Pitts, mama.

Chiar şi în cazul unei boli cronice, familia vrea ca puştii lor să ştie că acest diagnostic nu-i va defini şi că există speranţă.

„Pe măsură ce îmbătrâneşti şi indiferent de ce treci prin viaţă, o faci cu boala Crohn şi vei putea să ajuţi pe următoarea persoană cu mărturia ta,” a zis Donovan Pitts, tatăl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *